zaman zaman postlara ara veriyorum,çoğu zaman isteksizlikten yazamıyorum, çoğu zamanda mecburiyetten...
paylaşılacak çok post var aslında bu da onlardan biri,ama internetimizin çoğu zaman günlerce olmamasından kalıyor,
her seferinde biriken resimler falan derken çoğu unutuluyor
her neyse
bu benim ilk reçel denemem...daha önce hiç yapmadım,ama internet saolsun...
bu konuda kendimi çok şanslı hissediyorum...onu bilmiyorum bunu bilmiyorum devri nerdeyse kapandı
evet ilk denemenin zorlukları yakamı bırakmadı ama herşeye rağmen öldürmeyecek kadar bir reçelim oldu...
yapmak isterseniz mevsimi geçmeden deneyin derim,tabi burda deneyimli hanımlar daha güzelini yapacaktır....
hani demişler ya hiç bilenle bilmeyen bir olurmu diye(ki ben bayılırım bu söze...)
malzemelerimiz....
6 portakal
4 su bardağı toz şeker(portakalınız biraz ekşiyse 1 bardak daha ilave edilebilir)
yarım limon suyu
bir çimdik tuz...
portakalları bütün olarak en az 10 defa haşlayın....kabuğundaki asiti çıkana kadar...bu arada internette çoğu kabuğunu incecik soymuş ben dokunmadım kabuklu olmasını istedim...haşlamak bence kafi tabi tercih sizin....
haşlanan portakalları bir tenceye doğrayın,üzerine şekerini ilave edip yarım saat kadar kaynatın sonrasında tuzu ve limon suyunu ekleyip bir 10 dakika daha kaynatıp indirin...toplamda 40 45 dakika kaynaması yetiyor....
ben bu şekilde yaptım...oldumu?evet oldu....ama aksiliklerde yaşamadım desem yalan olur...
ama tecrübesizliğime veriyorum...
afiyet olsun....
Bence çok güzel görünüyor.Kendinizi hafife almayın:)Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilÇok güzel görünüyorlar, elinize sağlık. Portakal bitmeden ben de yapmayı planlıyorum.
YanıtlaSiltatlıyı çok sevmem ama bu da sevdiğim reçellerdendir mayhoşluğu ve ekşilinden. Bende en son nar ve kızılcık(kiren karışımı) reçeli yapmıştım. Birde mayhoş reçelleri seviyorsan vişne ve armut reçelide sevdiğim reçeller içindendir.
YanıtlaSilEllerine sağlık
www.gullerledikis.blogspot.com
hımm lezızzz mevsım gecmeden yapmak lazım
YanıtlaSil